DIA 7: Antella - Gavarda
top of page
  • Expedicionaris Javi i Ferran

DIA 7: Antella - Gavarda

En començar el dia vaig poder veure les encara presents cares de son dels meus companys i companyes.


Però ja acostumats i llestos per a marxar cap al pròxim destí, Gavarda, vam poder desdejunar un sabrós got de llet amb galletes.


En iniciar la marxa, jo continuava donant-li voltes a la genial experiència viscuda a Antella. No volia oblidar tot el que havia aprés del riu Xúquer i l'aigua que ens arriba a València i a Sagunt. Coneixements que mai pense oblidar!


En el trajecte vaig poder contemplar tot el que quedava de l'antic poble de Gavarda. Les restes del que va ser un poble abans de la pantanada del 82.


En arribar a Gavarda, ens va rebre la regidora Lorena i ens va explicar com era l'antic poble de Gavarda i com va ser el desplaçament al nou nucli.


Després vam poder gaudir d'un taller fantàstic de Joan Fuster, en el qual vam fer una postal com a record. També vam participar en un taller sobre els moviments migratoris en el Medirterrani, en el qual vaig contemplar la realitat social de la immigració i el dolor que experimenten les persones que escapen dels seus països com a conseqüència dels conflictes armats.


Després de dinar, ens vam riure molt amb la bústia de cartes de l'expedició i vam descansar.


A la vesprada, es notava l'emoció pel col·loqui que realitzariem amb els principals representants de la societat i joventut valenciana. Primer, anàrem a la piscina a banyar-nos. Després berenàrem i ens dutxàrem.


Més endavant va arribar el moment del col·loqui on totes i tots estàvem una mica nerviosos, però finalment va ser meravella d'experiència. Inclús em vaig poder fotografiar junt amb Txema Peláez, president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Fidel García, Cap de Desenvolupament de la Diputació de València, i Raúl Puerta, Subdirector General de l'IVAJ. A més a més, vaig aconseguir una dedicatòria de cadascun d'ells en el meu quadern d'expedició.


Al final del dia, sopàrem junt amb Fidel i els músics del concert d'eixa nit: les Folies de Carcaixent.


Però jo vaig marxar a dormir esgotat, escoltant com gaudien els meus companys i companyes del concert de música tradicional valenciana.


El meu amic Ferran ens compta més detalls sobre l'actuació de Les Folies:


Quan vam acabar de sopar, els nostres convidats van començar a preparar el seu espectacle.


Entre cançons tradicionals, ens van mostrar com la gent valenciana vestia antigament i ens van ensenyar els passos de diversos balls tradicionals. Fins i tot vam tindre l'oportunitat de ballar amb ells! Va ser un concert fantàstic!


Expedicionaris Javi i Ferran




bottom of page