top of page

Expedició Cavanilles, la gran aventura juvenil, està a punt de començar.

28/6/23

El pròxim dissabte 1 de juliol, mig centenar de joves de tot el territori valencià recorreran els paratges naturals de la Comunitat Valenciana seguint els passos del botànic valencià Cavanilles.

El proper dia 1 de juliol 51 joves de tota la Comunitat Valenciana emprendran un periple fins el 12 de juliol en què recorreran a peu i en format de campament gratuït els 8 pobles que composen la Vall del Xúquer (La Ribera Alta) en la primera edició d'Expedició Juvenil Cavanilles: Sellent i Xúquer, Rius de Vida.


Una emocionant expedició que permetrà als joves participants de 15 a 17 anys conèixer els pilars de l´entorn rural valencià d´una forma aventurera i divertida. Durant aquest periple, els joves expedicionaris tindran l´oportunitat de realitzar una gran diversitat d´activitats esportives i culturals per descobrir i conéixer de forma dinàmica el patrimoni natural, històric i cultural de la Vall del Xúquer, a més de desenvolupar un estil de vida actiu i compromès amb la natura i la societat. Entre les activitats que es realitzaran durant els 12 dies d’aventura es troben: la realització de rutes senderistes per paratges de gran valor natural, el descens amb caiac del riu Xúquer, visites increïbles i úniques com són la presa de Tous i la Sèquia Reial del Xúquer, tallers de la mà de la Conselleria d’Educació i la Conselleria d’Agricultura, obres de teatre i concerts  en directe, i molt més.


Expedició Juvenil Cavanilles és un programa juvenil, social i cultural amb el suport de la Diputació de València a través de la seua delegació de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la despoblació que sorgeix per convocar cada estiu joves d'entre 15 i 17 anys de la Comunitat Valenciana per recórrer el seu entorn rural amb l'objectiu de donar a conèixer la seua realitat cultural, econòmica, històrica i social entre les generacions més joves de manera educativa, dinàmica i aventurera. Una aventura juvenil que recorrerà cada estiu un territrori rural de la Comunitat Valenciana com va fer fa 290 anys el botànic Antoni Josep Cavanilles.


Per més informació sobre aquest emocionant projecte juvenil, social, cultural i aventurer pots visitar la pàgina web Expedició Juvenil Cavanilles clicant en el següent enllaç: https://www.expediciocavanilles.com/ 


També pots seguir el dia a dia de l'expedició a les xarxes socials d'Instagram expediciocavanilles i Facebook Expedició Cavanilles, on es publicaran diàriament totes les notícies i actualitzacions de l'expedició.

bottom of page