top of page

Expedició Cavanilles

Aventura social i cultural per a joves valencians compromesos amb el seu entorn rural

Missió

Expedició Cavanilles té com a missió difondre  entre els joves participants els pilars que componen el medi rural de la Comunitat Valenciana d’un mode educatiu, dinàmic i aventurer. 

De la mateixa manera que el botànic valencià A.J. Cavanilles va recórrer la geografia valenciana amb l’objectiu il·lustrat i reformista de trobar solucions centrades en la mítica recerca de la “felicitat del poble” fa 230 anys, Expedició Cavanilles pretén despertar entre els més joves una consciència social, activa i compromesa amb el medi rural per tal de donar a conèixer la seua realitat, així com garantir la transmisió del patrimoni natural, cultural i històric de la Comunitat Valenciana. 

A més a més, altre objectiu és promoure la diglosia a la Comunitat Valenciana, és a dir, fomentar la convivència entre el castellà i el valencià com a llengües cooficials de la nostra Comunitat.

Consciència 

Conèixer el medi rural valencià

Difusió

Garantir la transmissió del patrimoni natural, històric i cultural de la Comunitat Valenciana

EMPRENEDORIA

Promoure un esperit de confiança, atreviment i superació 

Pilars

Els pilars sobre els quals es basa Expedició Cavanilles i que contribueixen a la consecució de la seua missió són:

Realització d'activitats esportives, caminades i acampades perquè els expedicionaris tinguen l'oportunitat de conéixer la magnificiència dels parcs naturals de la geografia de la Comunitat Valenciana, interaccionen de forma més directa amb els municipis que es visiten, i adquirisquen un estil de vida més actiu i saludable.

Aventura i Esport

Difusió entre els joves participants del medi rural valencià i de tot allò que el compon i ofereix per mitjà de xarrades, conferències, visites culturals i la realització d'activitats en les quals es propicia la participació directa dels expedicionaris.

Cultura i Formació

Compromís social a través de la cooperació amb diferents ONGs, organismes territorials i associacions culturals i el desenvolupament de valors com l’emprenedoria, la cooperació i el voluntariat per tal d'aconseguir un entorn rural actiu i sostenible.

Consciència Social

Qui som?

Som una associació juvenil integrada per un grup de joves inquiets, amb milers d’experiències i viatges per tota la Comunitat Valenciana, als quals la set d’aventura mai falta.

 

Sempre aprenent i enriquint-nos cultural i socialment de totes i cadascuna de les experiències viscudes, volem compartir tot el nostre bagatge en aquest periple replet d’aventura. 

 

Però la principal raó que ens uneix i motiva per a la realització d’aquest projecte és la nostra passió per la Comunitat Valenciana i el nostre compromís amb el seu medi rural, a més de la nostra immensa voluntat de transmetre i ensenyar a la joventut valenciana el ric patrimoni cultural i social de la Comunitat Valenciana, sense oblidar el nostre afany per conscienciar i formar a les noves generacions en la diversitat de valors socials amb l’objectiu d’aconseguir una societat més ecològica, cooperativa, compromesa i inclusiva. 

Jose_edited.jpg

José Francisco Requena Mora

Responsable del Programa Acadèmic i Cultural

Miguel Ángel_edited_edited.jpg

Miguel Ángel Requena Mora

Responsable d'Organització i Gestió

Ana_edited.jpg

Ana Maria Puig Baixauli

Responsable de Comunicació i Mèdia

bottom of page