top of page

05
Titaguas

Vlad i Laia són els encarregats de contar-nos el que van fer el cinqué dia d'expedició.

Laia:

Aquest era el segon i últim dia a Titaguas. Una vegada vam desdejunar, vestir-nos i arreglar-nos van seleccionar a la gent que ajudaria a Ana Maria amb pintar el nostre propi mural mentres els altres participàvem en una carrera d'orientació per tota Titaguas organitzada pel professor d'educació física del poble.


Vam tindre que pujar la muntanya, buscar pels carrers i córrer per a poder arribar els primers. M'ho vaig passar molt bé amb el meu grup i, fins i tot, vam ser els tercers amb un temps de 1:17h . En acabar altra competició d'orientació per parelles anomenada Go4orienting, vam anar a vore el mural i com no podia ser d'altra manera, estava xulíssim! Al nostre espírit aventurer, es suma la nostra passió per l'art!


Després de dinar vam assajar Garcés, Chris, Mateo i jo per a un concert que estem preparant per a l'acte de cloenda.


Per la vesprada teníem un taller sobre la Mojiganga, el ball tradicional de Titaguas, en el qual necessitaven un clarinet i, com no, vaig anar jo amb el meu clarinet i la caixa per a fer la part musical. Vam passar una bona estona ballant i rient tots junts.


A continuació, vam batir una altra vegada el rècord de la dutxa més ràpida. Després de sopar vam fer un taller de dansa tradicional a la plaça del poble on Mateo, Lucía i jo vam tocar també els instruments següents: el llaüt, la bandúrria, la guitarra i el guitarró. Vam passar-ho súper bé amb la gent gran de Titaguas ballant i tocant.


En definitiva, un meravellós dia.


Vlad:

Hui era el dia 5 de l'expedició. Després d'una nit plena d'acudits i, posteriorment, somnis (quasi) sense interrupció, ens vam alçar, com cada dia, a les 8 del matí.Vam dormir còmodament en lliteres en una escola de ciència.


Després de desdejunar ens vam dirigir al centre del poble. Des d'ahí començàrem una activitat d'orientació. Es tractava de recórrer tot el poble en busca de balises, 18 en total. I fer-ho en la menor quantitat de temps possible. No hi ha altra manera de dir-ho, va ser esgotador, però molt divertit!


Amb el meu grup vaig tindre l'oportunitat de vore tot el poble, conéixer la zona i fer un gran esforç físic.


Així, aprenguérem poc a poc a orientar-nos en nous llocs i treballar junts per aconseguir objectius.


Després anàrem a dinar una deliciosa paella valenciana.


Posterior a aquest banquet majestuós i un descans gratificant, ens vam dirigir a rebre una lliçó de la Mojiganga per aprendre a ballar aquesta dansa tradicional de Titaguas. La veritat, és la dansa més divertida que he fet.


Finalment, a la nit, els veïns de Titaguas ens van ensenyar a ballar jotes, seguidilles, vals i pasdobles.


El mestre de dansa va preguntar si hi havia algun voluntari per a ballar. No estic segur per què, però em vaig alçar i vaig anar a ballar.

Encara que el ball no és el meu, m'ho vaig passar genial ballant jota i seguidilles, al mateix temps que aprenia poc a poc els passos.


Naturalment, el dia el vaig acabar esgotat, però encara així la ment es queda ben satisfeta a l'haver aprés coses noves entre rises i emoció.

Galeria

bottom of page